Behandelingen

Praktijk Home-Base biedt diverse behandelingen aan, waaronder; Reiki en Marma-therapie. Zowel Reiki en Marma-therapie zijn beide alternatieve energetische behandelmethoden die gericht zijn op het herstellen van balans, welzijn en energiestromen in het lichaam.

Reiki:
Reiki is een Japanse energetische behandelmethode die gebaseerd is op het idee van het kanaliseren van universele levensenergie om het natuurlijke helingsproces van het lichaam te stimuleren en te ondersteunen. Het idee achter Reiki is dat wanneer de levensenergie vrij door het lichaam kan stromen, het lichaam zelf in staat is om zichzelf te genezen en de harmonie op zowel fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau te herstellen.

Tijdens een Reiki-sessie ligt de cliënt doorgaans met kleren aan op een behandeltafel, of wanneer liggen niet mogelijk is zit deze op een gemakkelijke stoel, terwijl de Reiki-beoefenaar zijn of haar handen op verschillende specifieke posities op het lichaam plaatst daar waar meer energie nodig is. Het doel van deze specifieke aanrakingen is om de fysieke, mentale, emotionele en/of spirituele blokkades op te heffen en de juiste doorstroming in het lichaam te herstellen. Daarbij wordt Reiki vaak gebruikt als aanvullende therapie om stress te verminderen, pijn te verlichten, diepe ontspanning te ervaren en het gevoel van welzijn te bevorderen. 

Voor meer informatie, bekijk:
>> Reiki
>> Tarieven

Marma-therapie:
Marma-therapie is een eeuwenoude holistische geneeswijze die zijn oorsprong vindt in de Ayurvedische Indiase gezondheidsleer. Deze therapie richt zich op het stimuleren van specifieke punten op het lichaam, die "marma-punten" worden genoemd, om de energiestromen in het lichaam weer in balans te brengen en de gezondheid te bevorderen. Tijdens een sessie worden deze punten behandeld door middel van druk, zachte aanraking, massage en het gebruik van essentiële kruidenoliën. De marma-punten zijn vergelijkbaar met de meer bekende acupunctuurpunten uit de Chinese geneeskunde en zijn verbonden met vitale organen, weefsels en energiebanen in ons lichaam.


Het doel van marma-therapie is om de circulatie van prana (levensenergie) te verbeteren, gifstoffen te verwijderen en het natuurlijke helingsproces van het lichaam te activeren.  Marma-therapie kan helpen bij; het loslaten van (onbewuste) psychische trauma's, het verlichten van fysieke en emotionele spanning,
het stimuleren van de bloed- en lymfecirculatie en het bevorderen van lichamelijke ontspanning.


Zoals u kunt lezen, richten beide therapieën zich op het bevorderen van de energetische balans en het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Ze kunnen beide dus van waarde zijn bij het verlichten van stress, angst, pijn en andere lichamelijke en emotionele klachten. Voorafgaand aan de behandeling wordt afgestemd welke therapie- en behandelvorm het beste aansluiten op het beoogde doel.

Voor meer informatie, bekijk: 
>> Marma-Therapie
>> Tarieven

Als je geïnteresseerd bent in wat Reiki of Marma-therapie voor je kan betekenen, aarzel dan niet om een afspraak te maken of wanneer je nog twijfelt, stel gerust je vragen! Praktijk Home-Base staat voor je klaar!